Afschot van ganzen!

Bericht overgenomen van de AD pagina op internet op 21-6-2013

De komende vijf jaar moet Nederland 380.000 grauwe ganzen afschieten om tot de gewenste populatie van 100.000 ganzen te komen.Dat heeft onderzoeksinstituut Alterra Wageningen berekend. Het instituut maakte deze cijfers vrijdag bekend.

De omvang van de populatie, nu circa 300.000, is te groot en leidt tot forse schade voor onder meer boeren. Verschillende partijen, waaronder natuurclubs en landbouworganisaties hebben daarom afgesproken dat het aantal ganzen over vijf jaar met twee derde moet zijn afgenomen.

Commentaar van FFinfo

Marianne Thieme van de Partij voor de dieren loopt nog steeds met oogkleppen op. Zij vindt dat niet nodig, alsof ze er verstand van heeft. Ganzen, zeker zoveel als er in Nederland zijn, vormen een enorme overlast.

Overigens is dat het geval met alle dieren die er te veel zijn, zoals de aalscholvers. Daar hebben we intussen al 70.000 vogels van. Het is te hopen dat ook daar binnenkort rigoureuze maatregelen voor getroffen worden. De EU heeft al een adviserende maatregelen gegeven en schrijft dat er te veel van zijn, maar wanneer worden die maatregelen opgevolgd Sharon Dijkstra?