Hakendozen

Meer dan dertig jaar gebruik ik hakendozen waarvan er een op de foto te zien is en… tot grote tevredenheid. Daarvan heb ik er vijf, voor verschillende haken.

 

Eigenlijk zijn ze bedoeld als bijouteriedoos en worden ze geleverd aan goudsmeden om er steentjes en ander klein spul in op te bergen. Voor het opbergen van haken ze zijn ook fantastisch.

 

Overigens is de doos op de foto een vervanging, want na dertig jaar zat er in de doorzichtige deksel van de oude doos een klein scheurtje, maar die was overigens wel nog goed.

Zoals blijkt heeft de doos op de foto twee uitneembare inlegsystemen, elk met vierentwintig vakjes. Je kunt er dus heel veel haken in kwijt. Voor deze dozen zijn ook inlegsystemen leverbaar met langere vakjes, zodat je er grotere haken in kunt opbergen.

 

Het type op de foto is echter een met kleine vakken. Zoals het zich laat aanzien zijn binnenkort deze dozen bij Traditional Hengelsport in Utrecht te koop. De exacte prijs is niet bekend, maar die zal circa € 15,- zijn. Ik kan je deze dozen aan bevelen, ze zijn reuze handig!