patagonia

Viskleding

De tijd dat we kleding kochten in de dump of legerstore om aan te trekken als we gingen vissen, ligt ver achter ons. Destijds verdienden we niet zo veel en dat geen wat we hadden werd besteed aan hengels of ander materiaal. De kleding uit een dumpzaak was groen en niet zo duur.

 

De militairejacks hadden grote zakken en een warmte jack ui de dump was prima. Als we ’s winters gingen snoeken trokken we dat aan. Nu nog heb ik z’n jasje, het is nog steeds bruikbaar maar wel op zijn retour omdat het veel gedragen en dus versleten is. Met militaire kleding liep je er wel bij als een commando.

 

In 1972 kocht ik mijn eerst fleece jack van Patagonia bij mijn vriend Rien Rothfusz in Delft, destijds nog kostbaar. Het was een van eerste en Patagoinia was toen net op de markt als ik me goed kan herinneren.  De tijden zijn veranderd en vliegvissers en ook andere hengelsport fanaten lopen er tegenwoordig ‘gelikt’ bij in speciale ‘viskleding’.  visfoto

 

Patagoina is een begrip geworden. Het is in de betere hengelsportwinkels en winkels voor outdoorbenodigdheden te koop. Het assortiment van de merk is heel uitgebreid en je kunt van dit kwaliteitsproduct broeken, vesten, hemden en truien kopen in aantrekkelijke kleuren en maten en… de prijzen vallen erg mee als je het vergelijkt met andere producten.

 

Vliegvisser zijn gebaat met warme onderkleding als ze vissen uit een bellyboot of in de winter.

 

warmtebroek

 

Patagonia heeft ook verschillende aantrekkelijke en betaalbare vliegvisvesten die bijzonder functioneel zijn. Daarvan een voorbeeld

 

vest

 

Patagonia is de website bij uitstek waar je allerlei viskleding en outdoorkleding aantreft. Schitterende visfoto’s van het vliegvissen je kunt ze vinden op www.patagonia.com. Het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen op die site.

 

Foto: Yvon Chouinard bind een andere vlieg aan op Fish Creek, Wilson, Wyoming. Fotograaf: Tim Davis.