uv2 strreamer

UV2 veel belovend?

De vangstrapporten uit de States over het UV2 materiaal zijn veel belovend en het rapport over de testresultaten van het materiaal heel interessant. Het is wat nieuws en daar zijn vliegbinders en altijd wel voor in.

 

Ik moet zeggen dat ik zelf nog steeds niet overtuigd ben over die vangstresultaten, maar dat zal binnenkort wellicht veranderen. Om inzicht over een breder vlak te krijgen heb ik ook de hulp ingeroepen van een van de beste vliegvissers die ik ken, namelijk Guido Vink. Ik zal hem vliegen sturen, zodat hij daarmee kan gaan vissen onder meer in andere vliegvisdisciplines die ik zelf niet doe.

 

De bindresultaten in dit artikel laten zien dat vooral het licht gekleurde materiaal, dat voor vlie-gen is gebruikt, de UV reflectie goed zichtbaar is. Hoe het met het donkere gesteld is laten de foto’s niet zien. Volgens de leverancier zullen die er echter ook zijn.

Uitgebreid Rapport UV2

Het uitgebreid rapport dat ik uit Amerika heb ontvangen bestaat uit verschillende pagina’s en is dus omvangrijk. Omdat het zo groot is heb ik dat niet opgenomen, maar geïnteresseerde kunnen dat op vragen via contact op FFinfo, dan stuur ik ze dat in een e-mail toe. Zoals gezegd is het gebleken dat vooral materiaal dat licht geverfd of wit is sterk oplicht. De White Wolf en de Yel-low streamers, gebonden voor het vissen op snoek, zijn daar een voorbeeld van.

 

De Yellow streamer is onder een Black Lite gefotografeerd waardoor het effect goed is te zien. Donker materiaal is gebruikt voor sommige bindpatronenlicht en toont dat minder goed. UV licht is niet altijd voor het menselijk oog waar neembaar, dieren en insecten zien dat echter veel beter.

Met UV2 zijn weer andere ideeën mogelijk nodig want het is nieuw, maar of het echt zo functioneel is zal moeten blijken. Met nieuwe en functionele materialen kan je andere en nieuwe kunstvliegen binden. Bestaande zijn daarmee ook te binden, maar die hebben dan alleen een body of een ander onderdeel waarvoor UV2 is gebruikt.

 

Nieuwe kunstvliegen verzinnen is lastig omdat er al heel veel bedacht is. Meestal wordt terug gevallen op bestaande bindpatronen of vliegen die wat anders gebonden zijn, dat is ook nu weer het geval. De kunstvliegen die hierin zijn opgenomen zijn voor het overgrote deel gebaseerd op bestaande, ze wijken soms alleen maar af omdat daar dat UV2 materiaal voor is gebruikt. Tot nu toe had ik nog niet het materiaal in huis om de vliegen te binden die ik wilde.

 

Het Belgische bedrijf ALLFISH, gevestigd is in Heist Op Den Berg in België, heeft de vertegenwoordiging van het UV2 materiaal. Je kunt veel vliegbind- en vliegvismateriaal vinden op zijn site: www.vliegvisshop.com. De eigenaar van ALLFISH, Patrick van Dessel, heeft zijn medewerking gegeven en dank zij hem kon ik een aantal kunstvliegen binden die in dit artikel zijn opgenomen. Wel had ik al verschillend interessante dubbings ontvangen uit de USA die speciaal geselecteerd zijn voor het binden van vliegen voor het vissen op zeeforel.

 

De dispenser bevat kleuren zoals Shrimp pink, Mysis white, Tan, Golden stone, Fluor orange en Olive. In die dubbing is bovendien glitter is verwerkt waardoor vliegen extra aantrekkelijk kunnen zijn. Van dat materiaal zal ik t.z.t. nog kunstvliegen binden en op mijn site zetten. Voor alle vliegen in dit artikelen is UV2 materiaal gebruikt het zij dubbing, zonkerstrip, bucktail, pauwen fibers enz.


UV2 Cloëon variant
 

 

 

Paecock nimf 


UV2 Lure

 Bright Red BH nimf

 


UV2 Yellow streamer 

Yellow streamer onder Black Lite

 Alosa
  

Kunstvlieg voor het vissen op Fint gebonden met UV2 dubbing. Naar een idee van Anne Dikkeboom