Vliegje voor de Argen?

Op de laatste vakantiedag bij de Argen ontmoette ik een vliegvisser bij de receptie van het hotel die mijn wat tips gaf waar ik stekken kon vinden. Helaas moest hij snel vertrekken zodat zijn informaties beperkt bleven. Hij nam nog wel ven de tijd om mij een vlieg te geven die het goed zou doen.

Ik neem elke vlieg aan, niet omdat er zelf niet genoeg zou hebben, maar soms krijg ik er een die opvalt, die net iets anders is gebonden en dat is interessant. Zoals deze vlieg.

 

De vlieg die hij me gaf, hier op de foto afgebeeld, heeft wat bijzonders dat ik nog niet eerder ben tegen gekomen. Het zou een sedge kunnen zijn, de hackle is ingebonden zoals bij een paraloop vlieg gebeurd, maar dan om het vleugeleinde van hertenhaar. Het rode butt stuk is ingebonden om de vlieg beter te laten opvallen.

Zelf had ik dat liever in een groene kleur gezien, dat past beter bij het type vlieg, denk ik. Het neemt niet weg dat ik het toch een aantrekkelijk bindpatroon vind. Het drijfvermogen van deze vlieg zal uitstekend zijn. Het is er stellig ook een die het zal doen in ander water voor het vissen op forel en vlagzalm