Tungsten body’s voor nimfen 

tungsten

Wij vliegbinders zijn altijd op zoek naar iets nieuws, naar ander materiaal om daar vliegen van te binden. Het komt sporadisch voor dat er voor droge vliegen wat nieuws en opzienbarend leverbaar wordt gebracht.

 

Het laatste dat ik tegen kwam waren de Rhea hackles fibers bij Traditional hengelsport in Utrecht.Van de genoemde Rhea fibers kan je een body binden of een vleugel maken voor een droge– of natte vlieg, streamer of een zalmvlieg.

 

Doorgaans heeft ander materiaal betrekking op bestaande bindtechnieken waarmee vliegen worden gebonden. Een tijdje terug werd mijn aandacht getrokken door een artikel over Elastic-Tungsten body’s die Peter Elberse, eigenaar van de firma Elberse International, in zijn assortiment heeft opgenomen. Peter die zelf een uitstekende vliegvisser is heeft verstand van zaken en een fijne neus voor noviteiten, dat wordt wel duidelijk als je zijn website bezoekt. Ik heb van Peter een monster gekregen van Tungsten body’s en daar een verzwaarde nimf van gebonden, hier een voorbeeld van te zien.

 

verpakking met bodys

 

Een tungsten body heeft een voor gevormd profiel, met een thorax een geribd achterlijf en ze zijn ook elastisch.

 

bodys

 

Aan de vorm zitten twee kleine uitsteeksels waarmee je ze op een haak kunt vast zitten. Hoe eenvoudig ken het zijn om nu een verzwaarde nimf te binden?