Nieuw PR folder van Sportvisserij Nederland

Van een kennis kreeg ik een paar dagen terug de promotie folder Ga toch vissen! Het wordt aangeboden  door de ‘s - Gravenhaagse Hengelsport Verenging.  Het lijkt erop dat het gemaakt is door Sportvisserij Nederland?

 

 

folder 1.jpg

Daar staat ook iets in over vliegvissen.

Tekst uit folder

 

Vliegvissen op mooie ruisvoorn, je leest het goed! Als je bedenkt dat maatvoorns  in de Krimpenerwaard nagenoeg niet meer voorkomen,  dan is de vraag waar ze mee bezig zijn. Zullen aalscholvers misschien in het polder water van de ‘s - Gravenhaagse Hengelsport Verenging niet voorkomen?

 

Ik vraag me af;

 

Komen die lui wel eens in een polder, of lopen ze met oogkleppen op?

 

Weten ze wel wat er aan de hand is?

 

Zijn ze wel van deze tijd, of volledig de weg kwijt?

 

Momenteel wordt het aantal aalscholvers in Nederland geschat op meer dan 55000 vogels! Aalscholvers plunderen al tien jaar de polders. Dan te bedenken dat ze circa 350 gram vis per dag vreten! Oppervlakte azers zoals voorns zijn al jaren een prooi. Kleine snoeken worden ook rigoureus weggevreten. Momenteel is de brasem aan de beurt.

 

Promotie, zoals hierboven genoemd, is volkomen belachelijk ! Het lijkt me beter dat Sportvisserij Nederland beter haar logo kan veranderen. Wat denk je van het volgende voorstel?

Nieuw logo 2.jpg

(Leeft bij de gratie van de Nederlandse sportvissers, maar hoe lang nog?)

 

 

Wim Alphenaar