Vissen in de Belgische Ardennen                                              

Vissen in de Belgische ArdennenOnlangs is er een cassette uitgebracht met liefst 4 dvd’s over de vliegvismogelijkheden op 36 Waalse rivieren door LB Videoproducties. Het vissen op rivieren met klinkende namen komen aanbod zoals de Ourthe, Amblève, Lesse en nog velen andere kleinere rivieren.

 

Op de dvd’s staan niet alleen fantastisch fraaie beelden van de verschillende biotopen, ook zie je hoe er op forel, vlagzalm en kopvoorn gevist en ook gevangen wordt.

 

Soms zijn er schitterende opnamen te zien die uit een helikopter zijn opgenomen. Je ziet het landschap van boven en de rivieren die meanderen door het heuvelige landschap. 

 

Hengelverenigingen

Steeds als er een ander water op de loep wordt genomen zijn de namen van de hengelverenigingen zichtbaar en de GPS coördinaten. Bijzonder handig voor degene die over zulke apparatuur beschikt.

 

Op de vierde dvd zijn alle PDF files te vinden van de verschillende kaarten waarop de rivieren staan, de uitzichten en gebouwen. Door een vergissing is op dvd 4 het opschrift van dvd 3 gedrukt, maar dat deert niet, vind ik. De uitleg en verklaringen op de dvd’s zijn in vier talen opgenomen, Frans, Nederlands, Engels en in de Duitse taal. 

 

Er zijn verschillende mappen waarin zijn opgenomen: Views, Rivers, License (vergunningen,Angelschein) en Google Earth die je kunt openen door op de rechter muisknop te drukken. De mappen Video en Audio moet je niet openen. 

Ik heb nog niet alle dvd’s bekeken, want daar ben ik nog wel even mee bezig. Wel kan ik zeggen dat wat ik heb gezien aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. 

 

Als de eerste dvd bekijkt wil je al gelijk vissen zo uitnodigend zijn de beelden. De vliegvissers, die hebben meegewerkt om de dvd’s tot stand te brengen, zijn stuk voor stuk bedreven en bekend in de omgeving. Ze vissen soms in wateren waar de nodige werptechniek voor nodig is vanwege de breedte en voorkomende begroeiing langs en nabij de oevers. Viswater waar echte puristen aan de gang kunnen. Daarentegen zijn er ook opnamen van veel breder water zoals de Amblève en Lesse, ook die zijn fenomenaal.

 

Luc Buelens, de animator van deze serie, heeft echt vakwerk geleverd, dat blijkt wel als je deze dvd’s bekijkt; ze zijn werkelijk de moeite waard.

 

Het gehele pakket kost € 35, - en is te bestellen bij www.flyfishingpassion.net of bij de bekende firma www.visboeken.nl.