Streamers

ad met snoek

In het eerste deel van Streamers, dat al op mijn site staat, had ik het over een stukje geschiedenis. Omdat de daarin opgenomen bindpatronen allen van mij zijn dacht ik dat het interessant is om ook eens andere bindpatronen te laten zien, die van een ervaren snoekvissers. Wie kon ik beter naar bindpatronen vragen dan Ad Swier. Ad vist niet alleen al jaren in Nederland op snoek, hij gaat ook regelmatig naar Ierland om ze daar met succes te vangen.

 

Ad Swier is niet alleen bij ons heel bekend, ook in het buitenland is hij geen onbekende. Hij is kunstenaar en publicist en maakt schitterende schilderstukken over allerlei thema’s en dat doet al jaren lang. Hij heeft al een aantal succesvolle boeken geschreven en schrijft ook regelmatig voor het VNV blad, waarvan hij redacteur is. Hij is al jaren lang de drijfveer in en achter de organisatie van de ‘Fly Fair’.

 

Ik ken hem zeker al meer dan 35 jaar, waardeer en respecteer hem zeer als vriend en collega, mede doordat hij zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Dat spreekt mij aan, want heel vaak blijkt dat we op één frequentie zitten. Bovendien heeft de man gevoel voor humor en een uitstekend incassering vermogen en dat stel ik op prijs.

 

Er is een tijd geweest dat ik op de weg zat en regelmatig in het Noorden kwam. Dan kiende ik het zo uit dat ik omstreeks het middaguur nabij zijn woonplaats s’- Herenbroek was om dan in mijn middagspauze mijn boterham bij hem op te eten. In begin dacht ik dat hem dat niet goed uit kwam, maar op geven moment zei hij dat hij blij was met mijn komst want dan kon hij even stoppen met schilderen en zijn penseel neer leggen. Ad is zo begaan met zijn werk dat stoppen vaak lastig is. Ik ken dat, want als ik aan het schilderen ben heb ik die zelfde drang, doorgaan en het werk afmaken.

 

De afgebeelde streamers van Ad zijn door zoon Pieter gefotografeerd. Ze zijn kleurrijk, in een stijl gebonden die je waarschijnlijk bekend voorkomt. Die stijl zal niet zo veel verschillen van andere streamers, net zo min als de keuze van materialen. Echter zijn het de kleuren die de schoonheid van het eindproduct bepalen. Mooi zijn ze de streamers van Ad, dat is zeker. En wat belangrijk is… ze vangen ook nog.

 

blauwe streamer

 

groene streamer

 

kop streamer

 

wit met rood

Foto's streamers: Pieter Swier