Vliegvissen met een Bug

Artikelen over Bugs heb ik al eerder op mijn site gezet. Zelf heb ik door omstandigheden er nog niet zoveel mee gevist, maar een aantal heb ik aan een goede kennis cadeau gedaan die in Beieren ging vissen. Soms doe ik dat wel meer, omdat je nu eenmaal niet alles kunt uitproberen. Die kennis gaf ik die Bugs onder die voorwaarde dat hij wel zou zeggen hoe zijn ervaringen daar mee waren. Hij heeft woord gehouden en ik kreeg het volgende bericht van hem.

 

Als of ik ze zelf gevangen had, zo voelde dat, toen ik zijn kaart had ontvangen. Het vermoede had ik al dat ze het deden, dit was de bevestiging.

Voor mijn bugs hebben de nimfen model gestaan waarmee Frank Sawyer viste in 1875. Het verschil is alleen dat hij zijn nimfen hoog heeft gevist als een emerger, mijn Bugs zijn sterk verzwaard. Zodanig dat ze het glas van je salontafel splijten als je ze van een hoogte er op laat vallen. Het gewicht is door een speciale loodconstructie zo hoog dat ze het gewicht van de gemiddelde goudkopnimf overtreffen. Als met een Super bug achter een dam, uitloper vist of daar waar een andere beek in een rivier uitkomt, zinkt die als het anker van een schip. Grote vis ligt op zo’n stek diep, bij de bodem, dus dat betekent dan ook dat je de nimf daar moet serveren  waar je die ‘jongens kunt verwachten. Ik heb dat al veel eerder gepredikt maar het bewijs is nu dan ook geleverd.